3 סגולות של צמח הגרניום

כבר משחר הימים נעשה שימוש בצמחי מרפא על מנת לטפל בכאבים ובמיחושים שונים והידע הקדום, הועבר אל מומחי דבר אשר בכוחם להפיק את המיטב מסגולותיהם של הצמחים. אחד מהצמחים ולו סגולות רבות ומוכרות בעולם הקוסמטיקה והרפואה הטבעית הוא הגרניום.

 

גרניום ניחן בתכונות שונות ולו רכיבים אנטי דלקתיים, מחטאים, מכווצים, נוגדי דיכאון ומרגיעים ולכן השמן המופק ממנו מתאים לשימושים טיפוליים פנימיים וחיצוניים. למעשה ישנם שני זנים עיקריים של צמח הגרניום בהם נעשה שימוש בתחום הקוסמטיקה והבשמים והם: גרניום בורבון וגרניום מצרי. השמן האתרי מופק מעליו ומפרחיו של הצמח וצבעו נוטה לירוק עד צהבהב. אומנם ניתן לעשות שימוש בשמן בלבד אולם לא פעם שילובו עם חמאות ומוצרים טבעיים נוספים מסייע להפיק ממנו את המרב.

3 סגולות עיקריות של צמח הגרניום:

  • טיפול בדלקות עור ופצעים – התכונות האנטי דלקתיות והמחטאות של צמח הגרניום מסייעות לטיפול בדלקות עור ודלקות באופן כללי וכן בפצעים מסוגים שונים. בין אם מדובר בחבלות, בין אם באקזמות ובין אם בפצעי בגרות גרניום יכול לסייע רבות. שילוב מרכיב זה במוצרי קוסמטיקה טבעית הוא מקובל ואף נעשה בו שימוש רב ברפואה העממית למטרה זו.
  • טיפוח העור – בגרניום ישנם טאנינים שאלו חומרים טבעיים ולהם תכונות מכווצות. חומרים פעילים אלו נחשבים ליעילים במיוחד גם בתחום טיפוח העור ולכן הגרניום משולב במוצרי קוסמטיקה טבעיים רבים תוך שמתאים במיוחד לעור שמן, יבש סדוק, מבוקע ורגיש.
  • שיפור מצב הרוח – לגרניום תכונות מרגיעות ולו השפעה מאזנת על מערכת העצבים. כך למשל אם מרגישים מתח וסטרס ניתן להיעזר בהשפעתו של הצמח הייחודי. הוא תורם לתחושת רגיעה ורעננות מוגברת ויכול לסייע לשיפור מצב הרוח במידה משמעותית.

שמן גרניום נקרא "שמן האישה" ולא בכדי

שמן גרניום נחשב לשמן נשי בעל סגולות ריפוי רבות עוצמה ומלבד השימוש בתחום הקוסמטיקה הטבעית הוא ידוע כיעיל גם לשימושים נוספים ובעיקר בעולם הנשים: הוא מטפל בדלקות שתן, מסייע לכיווץ סימני מתיחה ומטפל בפטמות סדוקות. הוא מסייע להמסת צלוליט ולטיפול בטחורים והוא יכול לסייע בחיטוי פצעים ובהקלה על דלקות בנרתיק. כמו כן צמח הגרניום מטפל בבעיות שינה, תורם לתחושה של שחרור ומפיג מתח ותחושה של דיכאון, הוא מגביר את החשק המיני ומקל בעת מצבי מתח ובלבול ועוד.

שילוב שמן גרניום במוצרי קוסמטיקה

היות ולצמח יתרונות רבים אין זה בלתי נמנע והיה זה רק עניין של זמן עד שכיום ניתן למצוא אותו במוצרי קוסמטיקה טבעיים מסוגים שונים לטיפול וטיפוח העור. בנוסף לשמן גרניום ישנו גם ריח מאוד נעים ולכן לא פעם משולב גם בבשמים טבעיים. עם זאת כדי לעשות שימוש נכון בתכונותיו של הגרניום מומלץ לפנות להרבליסטית קלינית ולה התמחות בטיפול בעור, על מנת שתוכל להמליץ לכם על המוצר המתאים וכדי שתסייע לכם להפיק את המרב מסגולותיו של צמח הגרניום הייחודי.

 

אהבתם? שתפו ברשתות החברתיות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp